ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ELMALI, ÇİKOLATALI PASTA

Elmalı, çikolatalı pasta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı, çikolatalı pasta tarifi için malzemeler

Taban için

  • 100 gr tereyağı
  • 1.5 paket yulaflı bisküvi

Dolgusu için

  • 2 elma
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 5 kuru kayısı

Üzeri için

  • 150 gr bitter çikolata
  • 100 ml krema

Elmalı, çikolatalı pasta Nasıl Yapılır

Yulaflı bisküviyi mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin ve tekrar karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Derin dondurucuda bekletin. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve derin bir kase içine alın. Bisküvileri ezerek un haline getirin ve rendelenmiş elmayla karıştırın. Pudra şekeri, ceviz ve küp şeklinde doğranmış kuru kayısıları ekleyip iyice yoğurun. Bisküvi tabanının üzerine bastırarak yayın ve tekrar derin dondurucuya alın. Çikolatayı küçük parçalara bölün. Kremayı ısıtıp çikolataları içine ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğuyan pastanın üzerine döküp en az 1.5 saat derin dondurucuda bekletmeye devam edin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.