ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ DOYURAN PASTA

Doyuran Pasta

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Doyuran Pasta Tarifi İçin malzemeler

Keki için

  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı ılık süt

İç harcı için

  • 1 çay bardağı krema
  • 80 gr bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı krema
  • 80 gr bitter çikolata

Doyuran Pasta Nasıl Yapılır?

Çay davetleriniz için bu nefis pasta tariflerini listenize eklemeyi unutmayın. Kek için önce yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta şeker eriyip kabarıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

Dikdörtgen fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Üzerine kek harcını aktarıp düzleştirin. Soğuk fırına verin. 150 derecede yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Derin bir kaba keki elinizle iyice ufalayın. Üzerine ılındırdığınız sütü gezdirip elinizle yoğurun.

Diğer yanda sos tenceresinde kremayı kaynatmadan ısıtın. Ocaktan alıp bitter çikolatayı kırarak ilave edin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Kek kabına ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra üzerine hindistan cevizi, damla çikolata ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.

Malzemeler birbirine karıştıktan sonra üzerini kapatıp buzdolabında yaklaşık 30-45 dakika kadar dinlendirin. Tezgaha streç folyo serin. Üzerine buzdolabından çıkardığınız kek harcını dar dikdörtgen şeklinde uzunlamasına yayın. Sararak kalın rulo şeklini verin.

Kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın. Ocaktan aldıktan sonra çikolatayı ilave edip eritin. Fırça yardımıyla taban hariç kekin her tarafına sürün. Buzdolabına alıp en az 4-5 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!