ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ÇİLEKLİ MİNİ ALMAN PASTASI

Çilekli Mini Alman Pastası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Mini Alman Pastası Tarifi İçin malzemeler

Keki için

  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı ılık süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 g tereyağı

Arası için

  • 4 tatlı kaşığı çilek reçeli
  • 6 çilek

Kreması için

  • 200 ml krema
  • 1 paket çilekli toz puding
  • 7~8 çilek
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için

  • Çilek
  • Pudra şekeri

Çilekli Mini Alman Pastası Nasıl Yapılır?

  • Keki hazırlamak için yumurta, toz şeker ve sütü mikserle 5-6 dakika çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  • Hamuru yağlı kağıt serili kelepçeli yuvarlak bir kalıba aktarın. Tereyağını eritip hamurun üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın.
  • Kremayı hazırlamak için krema, toz puding, süt ve çilekleri derin bir kaseye alarak mikser yardımıyla çırpın.
  • Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Her iki parçadan da yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin.
  • Yuvarlaklardan altta kalacak kısımlara birer tatlı kaşığı çilek reçeli sürüp üzerine çilekli kremadan yayın.
  • Üzerine dilimlenmiş çilek koyun. Diğer bir yuvarlak parça ile kapatın. Mini pastalarınız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Pastalarınızın üzerini çilekle süsleyin. Pudra şekeri serpip servis yapın.

Farklı versiyonu olan çikolatalı alman pastası tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!