ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ÇİLEKLİ MİNİ ALMAN PASTASI

> ÇİLEKLİ MİNİ ALMAN PASTASI
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli mini Alman pastası tarifi için malzemeler

Keki için

  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı ılık süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 g tereyağı

Arası için

  • 4 tatlı kaşığı çilek reçeli
  • 6 çilek

Kreması için

  • 200 ml krema
  • 1 paket çilekli toz puding
  • 7~8 çilek
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için

  • Çilek
  • Pudra şekeri
Çilekli mini Alman pastası Nasıl Yapılır

Keki hazırlamak için yumurta, toz şeker ve sütü mikserle 5-6 dakika çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili kelepçeli yuvarlak bir kalıba aktarın. Tereyağını eritip hamurun üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın. Kremayı hazırlamak için krema, toz puding, süt ve çilekleri derin bir kaseye alarak mikser yardımıyla çırpın. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Her iki parçadan da yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Yuvarlaklardan altta kalacak kısımlara birer tatlı kaşığı çilek reçeli sürüp üzerine çilekli kremadan yayın. Üzerine dilimlenmiş çilek koyun. Diğer bir yuvarlak parça ile kapatın. Mini pastalarınız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Pastalarınızın üzerini çilekle süsleyin. Pudra şekeri serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.