ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ CEVİZLİ BEYAZ PASTA

> CEVİZLİ BEYAZ PASTA
8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli beyaz pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr ceviz içi
  • 4 yumurta
  • 225 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 200 gr toz şeker
  • 225 gr hazır kek unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 kg beyaz şeker hamuru
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Cevizli beyaz pasta Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ceviz içini mutfak robotunda ince çekin. Tereyağı ve şekeri bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve cevizi ekleyerek metal bir kaşık ile karıştırın. Hamuru18 santimlik kelepçeli kek kalıbına dökün. Yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından alıp 20 dakika soğuttuktan sonra kalıptan çıkarın. Şeker hamurunu iki eşit parçaya bölün. Parçalardan bir tanesini 8 parçaya ayırın. Parçaların üzerine nişasta serpip tabak büyüklüğünde açın. Üzerlerine bastırmadan üst üste dizin. Diğer şeker hamurunu da kekin üzerini kaplayacak büyüklükte açıp keki kaplayın. Pastayı şeker hamurlarının üzerine yerleştirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.