ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ YABANMERSİNLİ ŞEFTALİLİ GEVREK

Yabanmersinli Şeftalili Gevrek

Yabanmersinli şeftalili gevrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yabanmersinli Şeftalili Gevrek Tarifi İçin malzemeler

Streusel için

  • 115 g tuzsuz tereyağı
  • 62 g un
  • 100 g esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 75 g yulaf ezmesi

İçi için

  • 4 orta boy şeftali (Doğranmış ya da dilimlenmiş)
  • 100 g yaban mersini
  • 30 g un
  • 50 g toz şeker
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü

Yabanmersinli Şeftalili Gevrek Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını açık renk bir tavaya alın. Orta ateşte ara sıra karıştırarak eritin. Rengi kahverengi olana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Tereyağı kahverengi olduğunda hemen ateşten alın ve saklama kabına ya da bir fırın kabına boşaltın. Sıkıca kapayıp buzdolabında ya da buzlukta katılaşana kadar bekletin. Tereyağı soğuduğunda, kalan streusel malzemelerini bir kasede çırpıp kenara alın.
  • Fırın kabını yağlayın. İçi için olan bütün malzemeleri karıştırıp fırın kabına aktarın. Tereyağını bir çatal yardımıyla kırarak yula ı karışıma ekleyin ve karışım parça parça olana kadar karıştırın. Streusel’ı meyvelerin üzerine eşit olacak şekilde serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında meyvelerin suları kenardan fokurdamaya başladığında ve üzeri hafif kızarana kadar 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve servis etmeden önce biraz soğumasını bekleyin. Dilediğiniz gibi ılık ya da soğuk şekilde servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!