Thai Usulü Kızarmış Muz

Thai Usulü Kızarmış Muz
08 Haziran 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Thai Usulü Kızarmış Muz için

Malzemeler

  • 2 muz
  • 4 baklavalık yufka
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 5-6 çilek
  • 4 yemek kaşığı yaban mersini
  • 4 yaprak nane
  • 2 top vanilyalı dondurma

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı
Thai Usulü Kızarmış Muz

Nasıl Yapılır

  1. Muzları parmak büyüklüğünde doğrayın. Baklava yufkalarını el büyüklüğünde parçalar olacak şekilde kesin. Muzları yufkalara yerleştirin, üzerine çok az bal ve tarçın serptikten sonra sigara böreği gibi sarın. Hazırlanan muzlu yufkaları kızgın yağda kızartın.
  2. Servis tabağına alınan muzların yanına çilek ve yaban mersini koyun, yanında kakaolu dondurma ile servis yapın.
  3. Pratik kızarmış muz tarifine göz atmayı unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo