ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ THAİ USULÜ KIZARMIŞ MUZ

Thai Usulü Kızarmış Muz

Thai usulü kızarmış muz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Thai Usulü Kızarmış Muz Tarifi İçin malzemeler

  • 2 muz
  • 4 baklavalık yufka
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 5-6 çilek
  • 4 yemek kaşığı yaban mersini
  • 4 yaprak nane
  • 2 top vanilyalı dondurma

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Thai Usulü Kızarmış Muz Nasıl Yapılır?

  • Muzları parmak büyüklüğünde doğrayın. Baklava yufkalarını el büyüklüğünde parçalar olacak şekilde kesin. Muzları yufkalara yerleştirin, üzerine çok az bal ve tarçın serptikten sonra sigara böreği gibi sarın. Hazırlanan muzlu yufkaları kızgın yağda kızartın.
  • Servis tabağına alınan muzların yanına çilek ve yaban mersini koyun, yanında kakaolu dondurma ile servis yapın.
  • Pratik kızarmış muz tarifine göz atmayı unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!