ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ORALETLİ HAFİF TATLI

Oraletli Hafif Tatlı

Oraletli hafif tatlı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Oraletli Hafif Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Sütlü krema için

  • 10 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı mısır nişastası
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi

Oraletli krema için

  • 10 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı oralet (Herhangi bir toz içecek kullanabilirsiniz)

Oraletli Hafif Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Sütlü kremayı hazırlamak için nişasta ve şekeri orta boy bir tencereye aktarın.
  • Üzerine sütü ekleyip tel çırpıcı ya da tahta kaşık yardımıyla karıştırarak nişastayı ezin.
  • Kremayı kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
  • Ilık hale gelmesi için en az 10 dakika bekleyin. Diğer taraftan, orta boy ve kenarları en az 5 cm yüksekliğinde olan cam ya da porselen kalıbı suyla çalkalayın.
  • Ilık haldeki sütlü kremayı kalıba aktarıp üzerini spatula ile düzeltin. Kakaolu bisküvileri aralarında az aralık bırakarak üzerine dizdikten sonra buzdolabında bekletin.
  • Oraletli kremayı hazırlamak için su ve mısır nişastasını orta boy bir tencereye aktarın.
  • Toz şeker ve oraleti ilave edip tel çırpıcı ya da tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Kremayı kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayan oraletli kremayı ocaktan alın. Ilık hale gelmesi için bir kenarda en az 10-15 dakika bekletin.
  • Arada sırada karıştırarak kabuk bağlamasını engelleyin. Ilık haldeki kremayı yakın mesafeden bir kepçe yardımıyla bisküvilerin üzerine yavaş yavaş aktarın.
  • Tekrar üzerini düzeltip buzdolabına alın. En az 4-5 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!