ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR NARLI VE FRAMBUAZLI PAVLOVA

Narlı ve frambuazlı pavlova

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Narlı ve frambuazlı pavlova tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta akı
  • 200 g pudra şekeri
  • 1 paket krem şanti
  • 1 tutam tuz
  • 1 küçük kase nar tanesi

Sosu için

  • 40 g pudra şekeri
  • 2 damla limon suyu
  • 1 kase frambuaz

Süslemek için

  • Nar

Narlı ve frambuazlı pavlova Nasıl Yapılır

Yumurta aklarını bir kaba aktarın. Bir tutam tuz ile pudra şekeri ekleyip çırpıcı ile parlak, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Fırın kağıdı üzerine 20 cm çapında bir yuvarlak çizin ve merengi kaşık yardımı ile üzerine yayın ama ortasında boşluk yaratın. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 2 saat kuruyana kadar pişirin. Fırının kapağını açın ve merengi fırının içinde soğumaya bırakın. Krem şantili karışım için paket üzerindeki tarifi uygulayıp yoğun bir şanti hazırlayın. Sosu için frambuazı el blenderi ile püre haline getirin. Pudra şekeri ve iki damla limon suyunu ilave edip çırpın. Ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Merengi servis tabağına aktarın. Ortasındaki boşluğa krem şanti doldurun. Üzerini sos ve narla süsleyin ve servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.