ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYISI MARMELADI

Kayısı Marmeladı

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kayısı Marmeladı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg Kayısı (olgun)
  • 750 gr toz şeker
  • Yarım limon suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu

Kayısı Marmeladı Nasıl Yapılır?

Kayısıları yıkayın. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Derin bir kaseye kayısıları alıp üzerine toz şekeri dökün. En az 5-6 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin. Toz şekerli kayısıyı tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30-35 dakika pişirin. Üzerine limon suyunu veya limon tuzunu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra el blenderi ile ezin. El blenderiniz yok ise süzgeçten geçirerek ezin. Marmeladı kavanozlara paylaştırın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!