ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ İNCİRLİ GALETTA

İncirli Galetta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

İncirli Galetta Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı un 2 yemek kaşığı tozşeker 1 tutam tuz 150 gr tereyağı 3 yemek kaşığı buzlu su 8 incirÜzeri için1 yumurta sarısı Yarım çay bardağı tozşeker Yarım çay bardağı file badem

İncirli Galetta Nasıl Yapılır?

Tereyağını küpşeklinde doğrayın ve mutfak robotuna alın. Un, şeker ve tuzu ekleyip 2 dakika karıştırın. Hamuru mutfak tezgahı üzerine alıp yoğurun. Yağlı kağıt arasına yerleştirip 1 saat buzdolabında bekletin.

Hamuru yine yağlı kağıt arasında merdane ile yarım cm kalınlığında açın.

incirleri yıkayıp kurulayın ve dört eşit parçaya bölün. Hamurun kenarlarından 5 cm’lik boşluk bırakarak incirleri ortasına dizin.

Kenarlarda kalan hamuru incirlerin üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Toz şeker ve file badem serpiştirin. 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!