ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR İNCİR REÇELİ

İncir Reçeli

Anavatanı Akdeniz ve Asya ülkeleri olan incir, dutgiller familyasının bir üyesidir. Besin değerleri yüksek olan bu meyve, genellikle Ağustos ayında tüketilir. Dünyada en çok incir üretimi Türkiye'de yapılır. Malzemeleriniz hazırsa, evde olgun incir nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncir Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 8 incir
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı vanilya

İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Vişnelerin buzunu çözdürüp pudraşekeri ile birlikte ezerek püre haline getirin. Likör ekleyip karıştırın.
  • File bademleri yağsız olarak rengi dönene kadar teflon tavada kavurun.
  • Yarım şeftalileri ikiye kesin. 2 kişilik kuplara vişne püresini paylaştırın. 2'şer dilim şeftaliyi yerleştirip ortalarına biber top dondurma koyun.
  • Peşmelbayı File bademle süsleyip hemen servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, taze incir reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.