Yaz mevsiminin en tatlı meyvelerinden kayısıyla hazırlanan ev yapımı kayısı reçeli tarifi, kahvaltı sofralarına hem renk hem de doğal bir tat katıyor. Doğru malzeme seçimi ve pişirme teknikleriyle hazırlanan ev yapımı kayısı reçeli tarifi, ekmeğin üzerinde, yoğurtla veya tatlılarda kullanıldığında lezzetiyle tüm aileyi memnun edecek klasik bir seçenek haline geliyor. Peki; ev yapımı kayısı reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Kozalak Reçeli tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon ev yapımı kayısı reçeli 60 kaloridir.
Kayısı Alternatifleri
Beyaz şeker yerine:
Limon suyu yerine:
Kıvam arttırıcı:
Aromatik ve Sunum Alternatifleri
Reçeli küçük cam kaselerde veya şık kavanozlarda servis edebilirsiniz; üzerine ince bir tarçın veya ceviz serpiştirmek hoş bir dokunuş sağlar.
Teşekkür ederiz.