ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ÇITIR DOLGULU ELMA

Çıtır dolgulu elma

Çıtır dolgulu elma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çıtır dolgulu elma tarifi için malzemeler

  • 2 koyu kırmızı elma
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 60 ml esmer şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 6 kırmızı elma

Üzeri için

  • Yarım su bardağı un
  • 60 ml yulaf
  • 60 ml esmer şeker
  • 60 ml toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

Çıtır dolgulu elma Nasıl Yapılır

İç harcı için yıkayıp kuruladığınız iki elmanın kabuklarını soyarak küp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Küp doğradığınız elma, tereyağı, esmer şeker ve toz tarçını ekleyerek 10 dakika pişirin. Kalan 6 elmanın üzerlerini yuvarlak şekilde kesip kestiğiniz kısımları kapak olarak kullanmak üzere kenara ayırın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini oyun. Pişirdiğiniz harçla içlerini doldurun. Üzeri için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp tüm malzeme özdeşleşinceye kadar karıştırıp elmaların üzerine paylaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine elmaları ve kapak için ayırdığınız elmaları koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.