Çıtır Dolgulu Elma

Çıtır Dolgulu Elma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Çıtır Dolgulu Elma için

Malzemeler

  • 2 koyu kırmızı elma
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 60 ml esmer şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 6 kırmızı elma

Üzeri için

  • Yarım su bardağı un
  • 60 ml yulaf
  • 60 ml esmer şeker
  • 60 ml toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
Çıtır Dolgulu Elma

Nasıl Yapılır

İç harcı için yıkayıp kuruladığınız iki elmanın kabuklarını soyarak küp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Küp doğradığınız elma, tereyağı, esmer şeker ve toz tarçını ekleyerek 10 dakika pişirin. Kalan 6 elmanın üzerlerini yuvarlak şekilde kesip kestiğiniz kısımları kapak olarak kullanmak üzere kenara ayırın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini oyun. Pişirdiğiniz harçla içlerini doldurun. Üzeri için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp tüm malzeme özdeşleşinceye kadar karıştırıp elmaların üzerine paylaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine elmaları ve kapak için ayırdığınız elmaları koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo