ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ÜZÜMLÜ VE BEYAZ ÇİKOLATALI KEK

Üzümlü ve beyaz çikolatalı kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üzümlü ve beyaz çikolatalı kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 yumurta
  • ¾ su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao

Krema ve süslemek için

  • 1 kg kırmızı üzüm
  • 400 ml krema
  • 200 beyaz çikolata

Üzümlü ve beyaz çikolatalı kek Nasıl Yapılır

Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Toz şeker, tuz, kakao ve vanilyayı ekleyin. Mikserle önce orta sonra yüksek devirde 10-12 dakika çırpın. Un ve nişastayı bir kaba eleyin. Yumurtalı karışıma yavaş yavaş spatula ile yumurtayı söndürmeden karıştırarak yedirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 18 santimlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı yavaşça boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve enine ikiye ayırın. Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. Beyaz çikolatayı parçalara ayırıp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamasına izin vermeden hemen ocaktan alın. Krema soğuduktan sonra mikserle kıvam alana kadar çırpın ve buzdolabında bekletin. Kek tabanına krema sürüp üzümleri yerleştirin. Tekrar krema sürüp ikinci kat keki yerleştirin üzerini ve yanlarını beyaz kremayla kaplayın. Üzerini üzüm taneleriyle süsleyin. Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.