ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ TRABZON HURMALI KEK

Trabzon hurmalı kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Trabzon hurmalı kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı muskat
  • 1 tutam karanfil
  • 3 yumurta
  • 2 Trabzon hurması
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Trabzon hurmalı kek Nasıl Yapılır

Un, tuz, kabartma tozu, karbonat, tarçın, muskat ve karanfili bir kapta karıştırın. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ezerek püre haline getirdiğiniz Trabzon hurması, ayçiçek yağı ve şekeri mikserle çırpın. Karışıma yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unlu karışımı ekleyin. Kek harcını içi yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 165 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin. Pişen keki fırından alın ve ılınana kadar kalıpta bekletin. Keki kalıptan dikkatlice çıkarıp ızgara teli üzerine alıp soğutun. Pudra şekeri serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.