ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ TENCEREDE PİŞEN KEK

Tencerede Pişen Kek

Tencerede pişen kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tencerede Pişen Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 2 çay bardağı un
  • Yaklaşık 1.5 su bardağı su

Ayrıca

  • 6 fincan (Türk kahvesi fincanından daha büyük) pudra şekeri

Tencerede Pişen Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, şeker ve ılık sütü derin bir kaba koyun. Mikserin yüksek hızıyla 2 dakika kadar çırpın. Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyip, malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin.
  • Diğer yandan kahve fincanlarının içini iyice yağlayın. Hazırladığınız karışımı fincanların yarısına gelecek şekilde doldurun ve geniş bir tencereye yerleştirin. Ilık suyu tencerenin kenarından, fincanların yarısına kadar gelecek şekilde boşaltın. Orta ısılı ateşte, tenceredeki su kaynayıncaya kadar pişirin. Su kaynamaya başlayınca üzerine kağıt havlu veya yağlı kağıt örtüp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
  • Pişen kekleri ocaktan alıp kapağını açmadan 15 dakika bekletin. Kapağını açıp fincanları dikkatlice tencereden çıkarın. Ilık hale gelmelerini bekleyip bıçak yardımıyla kenarlarını sıyırarak çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek veya fincanın içinde üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!