ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ SALEP SOSLU KEK

Salep Soslu Kek

Salep soslu kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Salep Soslu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tereyağı (Eritilip ılıtılmış)
  • 2 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

Üzeri için

  • 2 su bardağı sıcak salep

Salep Soslu Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları toz şekerle beraber derin bir kaba aktarın. Mikserle 3-4 dakika çırpıp, içine tereyağını ekleyin ve 4-5 dakika daha çırpın.
  • Diğer yanda derin bir kabın içinde unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu harmanlayın. Yumurtalı karışımın içine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Tüm malzemeler birbirleriyle özdeşleşene kadar karıştırın. Son olarak iri çekilmiş ceviz içini de ilave edip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra dilimleyip, üzerine sıcak salep gezdirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!