Salep Soslu Kek

22 Şubat 2023 tarihinde güncellendi.
Salep Soslu Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Salep Soslu Kek için

Malzemeler

  • 4 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tereyağı (Eritilip ılıtılmış)
  • 2 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

Üzeri için

  • 2 su bardağı sıcak salep
Salep Soslu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları toz şekerle beraber derin bir kaba aktarın. Mikserle 3-4 dakika çırpıp, içine tereyağını ekleyin ve 4-5 dakika daha çırpın.
  2. Diğer yanda derin bir kabın içinde unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu harmanlayın. Yumurtalı karışımın içine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Tüm malzemeler birbirleriyle özdeşleşene kadar karıştırın. Son olarak iri çekilmiş ceviz içini de ilave edip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra dilimleyip, üzerine sıcak salep gezdirerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo