ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ PANCARLI VE TULUM PEYNİRLİ KEK

Pancarlı Ve Tulum Peynirli Kek

Pancarlı ve tulum peynirli kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı Ve Tulum Peynirli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 pancar
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 125 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 g tulum peyniri
  • 7-8 dal taze kekik

Pancarlı Ve Tulum Peynirli Kek Nasıl Yapılır?

  • Pancarları hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Kabuklarını soyup küp doğrayın. Yoğurt, eritip soğuttuğunuz tereyağı, zeytinyağı ve yumurtaları geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Küp doğradığınız pancarlar, tulum peyniri ve kekiği ilave edin. Pancarları fazla ezmeden hafif karıştırın.
  • Harcı yağladığınız baton bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!