ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ MUZLU GLAZÜRLÜ KEK

Muzlu glazürlü kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muzlu glazürlü kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Glazür için

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5 yemek kaşığı soğuk su

Üzeri için

  • 4~5 dilim muz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tarçın

Muzlu glazürlü kek Nasıl Yapılır


Keki hazırlamak için şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Kalan bütün malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin. Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt koyup üzerini muz dilimleri ile kaplayın. Üzerine hazırladığınız kek harcını dökün.


Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25- 30 dakika pişirin. Glazür için pudra şekeri ve suyu çırpın. Soğuyan keki muzlar üstte kalacak şekilde ters çevirip çıkartın. Üzerine glazür gezdirip, tereyağında hafif kızarttığınız dilimlenmiş muz ve tarçınla süsleyerek servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.