ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ MİNİ SÜNGER KEK

Mini sünger kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mini sünger kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 70 g tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı su
  • 110 g toz şeker
  • 75 g kek unu
  • 25 g kakao
  • 2 çay kaşığı portakal aroması

Üzeri için

  • Rendelenmiş portakal kabuğu

Kreması için

  • 50 g sütlü çikolata
  • 250 ml krema

Ganaj için

  • 100 g bitter çikolata
  • 60 ml krema
  • 1 çay kaşığı portakal aroması

Mini sünger kek Nasıl Yapılır

Tereyağı ve suyu sos tenceresine alıp eritin. Yumurtalar ile şekeri mikserle 5 dakika çırpın. Un ve kakaoyu eleyerek ekleyin. Aroma ve tereyağı karışımını ekleyerek karıştırın. Hamuru tereyağı ile yağlayıp un serptiğiniz muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz hızlı bir şekilde, metal bir spatula ile kekin kenarlarını gevşetin ve yağlı kağıt serili ızgara teli üzerine ters çevirerek dizin. Kreması için çikolataları küçük parçalara bölerek benmari usulü eritin. Kremayı mikserle birkaç dakika çırpıp erittiğiniz çikolatayı içine ekleyerek karıştırın. Kekleri enine ortadan ikiye kesin ve aralarına krema yayın. Ganaj için krema ve portakal aromasını sos tenceresinde ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Keklerin üzerine kaşıkla ganaj dökün ve ince, uzun parçalar şeklinde rendelenmiş portakal kabuğu serpiştirip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:39:02

Çok güzel bir pasta. Misafirler çok beğenildi.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.