ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MİNİ SÜNGER KEK

Mini Sünger Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mini Sünger Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 70 g tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı su
  • 110 g toz şeker
  • 75 g kek unu
  • 25 g kakao
  • 2 çay kaşığı portakal aroması

Üzeri için

  • Rendelenmiş portakal kabuğu

Kreması için

  • 50 g sütlü çikolata
  • 250 ml krema

Ganaj için

  • 100 g bitter çikolata
  • 60 ml krema
  • 1 çay kaşığı portakal aroması

Mini Sünger Kek Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve suyu sos tenceresine alıp eritin. Yumurtalar ile şekeri mikserle 5 dakika çırpın.
  • Un ve kakaoyu eleyerek ekleyin. Aroma ve tereyağı karışımını ekleyerek karıştırın.
  • Hamuru tereyağı ile yağlayıp un serptiğiniz muffin kalıplarına paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz hızlı bir şekilde, metal bir spatula ile kekin kenarlarını gevşetin ve yağlı kağıt serili ızgara teli üzerine ters çevirerek dizin.
  • Kreması için çikolataları küçük parçalara bölerek benmari usulü eritin. Kremayı mikserle birkaç dakika çırpıp erittiğiniz çikolatayı içine ekleyerek karıştırın.
  • Kekleri enine ortadan ikiye kesin ve aralarına krema yayın. Ganaj için krema ve portakal aromasını sos tenceresinde ısıtın.
  • Küçük parçalara bölünmüş çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  • Keklerin üzerine kaşıkla ganaj dökün ve ince, uzun parçalar şeklinde rendelenmiş portakal kabuğu serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!