ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ LİMONLU CHEESECAKE

Limonlu cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu cheesecake tarifi için malzemeler

  • 500 g krem peynir
  • 150 g toz şeker
  • 50 g krema
  • Bir tutam toz vanilya
  • 5 yumurta
  • 80 g un
  • 1 limon kabuğu
  • 120 g tereyağı
  • 1 paket petit beurre bisküvi
  • 10 g bal
  • 2 limon
  • 200 g toz şeker
  • 300 ml su

Limonlu cheesecake Nasıl Yapılır

Rondoda bisküvi, tereyağı ve balı karıştırıp tatlının tabanını oluşturun. Bu karışımı kalıbınızın tabanına kaşık ile bastırarak yayın. Krem peynir, krema ve toz şekeri hafif kabarana kadar çırpın. Yumurtaları kabaran kremaya teker teker ilave edin. Üzerine unu ekleyin, karıştırın. Hazırladığınız kremayı tabanın üzerine boşaltın. 120 derecelik fırında 45 dakika pişirin, soğumaya alın. Limonları ince dilimleyin, su ve şeker ile birlikte 5 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyan cheesecake’in üzerine limonları dilediğiniz şekilde dizip servis edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.