ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KROKANLI KEK

Krokanlı Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Krokanlı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı süt
  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krokan için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı iri çekilmiş
  • ceviz veya fındık
  • 1 çay bardağı kırık çikolata

Krokanlı Kek Nasıl Yapılır?

Bazı kek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Kek için tereyağı ile toz şekeri mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. Süt ve vanilyayı ilave edin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ekleyip iyice karıştırın. Karışımı tereyağı ile yağlayıp unladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarın. Krokan için tüm malzemeleri iyice karıştırıp pişirin. Mutfak tezgahına yayıp hafifçe katılaştığında küçük parçalar şeklinde kesin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerini krokanla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!