ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KARADUTLU KURABİYE KEK

Karadutlu Kurabiye Kek

Karadutlu kurabiye kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karadutlu Kurabiye Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kepekli un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 50 g tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 3/4 kahve fincanı yoğurt
  • 2 çay kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 125 g karadut
  • 2 çay kaşığı toz şeker

Karadutlu Kurabiye Kek Nasıl Yapılır?

  • Unları, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve şekeri derin bir karıştırma kabına alın. El mikseri ile iyice bütünleşene kadar karıştırın. Karışım ince ekmek kırıntısı kıvamına geldiğinde tereyağını ilave edin ve yeniden karıştırın. Son olarak yoğurdu ekleyin ve bir kez daha karıştırarak, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hazırladığınız hamuru dökün.
  • Hamurun üzerine karadutları hafifçe bastırarak yerleştirin ve şeker serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyduğunuz keki, 30-35 dakika boyunca, üzeri altın sarısı olana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiye keki ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!