ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HURMALI VE ANTEP FISTIKLI KEK

Hurmalı Ve Antep Fıstıklı Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurmalı Ve Antep Fıstıklı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı süt
  • ¾ su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay bardağı file badem
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı doğranmış hurma
  • Yarım su bardağı kabuksuz Antep fıstığı

Hurmalı Ve Antep Fıstıklı Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Süt, yağ, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Doğranmış hurma ve fıstıkları ekleyip kaşıkla karıştırın.

Hamuru yağlanmış baton kek kalıbına aktarın ve üzerine file badem serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tam buğday unu
Tam buğday unu, buğday taneciği içeren una verilen isimdir. Rafine buğday unu ise işlenmiş buğday taneciğinin bazı kısımlarını içermemektedir. Tam buğday ununda rafine buğday unundan daha çok vitamin ve mineral bulunur. Özellikle diyabet hastalarının tüketmesi önemle vurgulanan tam buğday unundan yapılan ekmek veya hamur işleri sağlıklı insanlar açısından da oldukça önemlidir. Yüksek besinsel lif değeri ve buğdayın tüm doğal minerallerini içerdiği için hazmı kolaydır. Sindirim sisteminden kaynaklanan rahatsızlıklara sebebiyet vermez. Enerji değeri düşüktür ve doygunluk hissi verir. Kilo almak istemeyenler için tercih sebebidir. B vitamini bakımından zengindir.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.