ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HAŞHAŞLI VE VİŞNELİ MİNİ KEKLER

Haşhaşlı Ve Vişneli Mini Kekler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Haşhaşlı Ve Vişneli Mini Kekler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 115 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı kek unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı vişne (çekirdeksiz)
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Soslu vişne için

  • 2 su bardağı vişne (çekirdeksiz)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı vişne suyu

Haşhaşlı Ve Vişneli Mini Kekler Nasıl Yapılır?

Tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi ile yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Krema, un, kek unu ve haşhaş tohumunu ilave edin. Hamura çekirdekleri çıkartılmış vişneleri ekleyerek spatula ile karıştırın. Küçük kek kalıplarını eritilmiş tereyağı ile yağlayın ve hamuru içlerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soslu vişne için vişneleri sos tenceresine alın. Vanilya, şeker ve vişne suyunu ekleyerek orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Kekleri kalıptan çıkartıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine pudra şekeri serpiştirip soslu vişneden ekleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!