Haşhaşlı Ve Vişneli Mini Kekler

Haşhaşlı Ve Vişneli Mini Kekler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Haşhaşlı Ve Vişneli Mini Kekler için

Malzemeler

  • 115 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı kek unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı vişne (çekirdeksiz)
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Soslu vişne için

  • 2 su bardağı vişne (çekirdeksiz)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı vişne suyu
Haşhaşlı Ve Vişneli Mini Kekler

Nasıl Yapılır

Tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi ile yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Krema, un, kek unu ve haşhaş tohumunu ilave edin. Hamura çekirdekleri çıkartılmış vişneleri ekleyerek spatula ile karıştırın. Küçük kek kalıplarını eritilmiş tereyağı ile yağlayın ve hamuru içlerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soslu vişne için vişneleri sos tenceresine alın. Vanilya, şeker ve vişne suyunu ekleyerek orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Kekleri kalıptan çıkartıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine pudra şekeri serpiştirip soslu vişneden ekleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo