ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ GREYFURTLU VE HAŞHAŞ TOHUMLU KEK

Greyfurtlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek

Greyfurtlu ve haşhaş tohumlu kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Greyfurtlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 100 g tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı greyfurt suyu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş greyfurt kabuğu
  • 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Greyfurt şekerlemesi için

  • 2 greyfurt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 200 g beyaz kuvertür çikolata

Greyfurtlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalar ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyene kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Kabaran karışıma tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Süt ve greyfurtu ekleyin. Rendelenmiş greyfurt kabuğu, haşhaş tohumu, un ve kabartma tozunu ilave edip tüm malzeme özdeşleşinceye kadar karıştırmaya devam edin. Hafif yağladığınız bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55-60 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. 
  • Greyfurt şekerlemesi için greyfurtların kabuğunu kibrit çöpü formunda doğrayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp toz şekeri ilave edin. Şeker eriyip karamelize oluncaya kadar pişirin. 
  • Beyaz kuvertür çikolatayı benmari usulü eritin. Ilınan kekinizi kalıptan çıkartın ve bir servis tabağına alın. Erittiğiniz beyaz çikolatayı kekin üzerine gezdirin. Çikolata hafif donduktan sonra şekerli greyfurt kabukları ile süsleyip servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!