ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ FRAMBUAZLI ISLAK KEK

Frambuazlı Islak Kek

Frambuazlı Islak Kek

Bol çikolata sosu ile hazırlanan ıslak kek, yumuşak kek harcı ile hazırlanır. Kekik üst tarafında delikler açılarak sosla ıslatılır. İsteğe göre frambuaz, böğürtlen, çilek gibi mevsim meyveleri ile süslenir. Farklı tatlar denemek istiyorsanız, çikolata sosu yerine frambuaz sosu da kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, frambuaz sosulu ıslak kek nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak nefis ıslak kek ve browni tadında ıslak kek tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Frambuazlı Islak Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • Frambuaz

Frambuazlı Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alarak köpürene kadar karıştırın.
  • Ardından kakao, süt, yağ ve vanilyayı ekleyerek tekrar karıştırın. Karışımdan bir su bardağı alarak kenara ayırın.
  • Daha sonra kabartma tozu ve unu da ekleyerek karıştırın.
  • Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin. Hazırladığınız kek harcını tepsiye dökün.
  • Harcın üzerine frambuazları serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Keki fırından çıkarttıktan sonra, ayırdığınız karışımı kaşık yardımıyla kekin üzerinde gezdirin.
  • Soğuyan frambuazlı ıslak keki, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Frambuazlı Islak Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Keki pişirdikten sonra çatal ile üzerinde delikler açın. Bu sayede sosu daha iyi çekecektir.
  • Her fırının pişirme süresi farklıdır. 20 dakikadan sonra kekinizi ara ara kontrol edin.
  • Frambuazları sos döktükten sonra da ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!