ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ERİKLİ, BADEMLİ VE ÇİKOLATALI KEK

Erikli, Bademli Ve Çikolatalı Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Erikli, Bademli Ve Çikolatalı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 165 g tereyağı
  • 4 yumurta
  • 210 g kuru erik
  • 1 paket vanilya
  • 160 ml su
  • 165 g bitter çikolata
  • 165 g toz şeker
  • 240 g toz badem

Üzeri için

  • Krema

Erikli, Bademli Ve Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Kuru erikleri doğrayıp sos tenceresine alın. Su ve vanilya ekleyip orta ateşte 5 dakika kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Erik karışımını, toz bademi ve çikolatayı ekleyerek spatula ile karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra krema ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!