ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ELMALI YAĞSIZ KEK

Elmalı yağsız kek

Elmalı yağsız kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı yağsız kek tarifi için malzemeler

  • 150 g un
  • 150 g nişasta
  • 150 g toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı (Silme) kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 125 g yoğurt
  • 125 g krema
  • 3 yumurta
  • 2 yeşil elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Pudra şekeri dondurma

Elmalı yağsız kek Nasıl Yapılır

  • Un, nişasta, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu derin bir karıştırma kabına eleyerek harmanlayın. Ayrı bir kasede sıvı malzemeleri çırpın ve unlu karışıma çırparak yedirin. Dikdörtgen ya da kare bir fırın kabını yağlayıp unlayın ve kalıbı ters çevirerek fazla unu dökün. Kek harcını kalıba boşaltın ve üzerini düzleştirin.
  • Elmaların kabuğunu soyup dilimleyin ve bir kaba alın. Üzerine tarçını serpip karıştırın. Tarçına bulanmış elma dilimlerini kek hamurunun üzerine aralıksız olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin ve dondurma ile süsleyerek dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.