Çikolata Kaplı Yağsız Kek

Çikolata Kaplı Yağsız Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Çikolata Kaplı Yağsız Kek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 5 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 paket hazır çikolatalı sos
Çikolata Kaplı Yağsız Kek

Nasıl Yapılır

Hafif kek tarifleri arayanlar için birebir. Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyip çırpmaya devam edin. Karışıma ılık süt, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın. Beş dakika kadar beklemeye bırakın. Tereyağı ile yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarıp 45 dakika pişirin. Bir sos tenceresinde çikolatalı sosu ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın. Ilınmış keki tel ızgaraya alın. Hazırladığınız sosu tüm kekin üzerini kaplayacak şekilde dökün. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo