ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ BİTTER ÇİKOLATALI KEK

Bitter Çikolatalı Kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bitter Çikolatalı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr bitter çikolata
  • 125 gr tereyağı
  • 6 yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
  • 90 gr pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı rom
  • 150 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı krem tartar

Ganaj için

  • 450 gr bitter çikolata
  • 175 gr tereyağı
  • 600 ml krema
  • 90 ml glikoz

Bitter Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Çikolata ve tereyağını karıştırıp eritin ve soğutun. Yumurta sarıları ve şekeri mikserle çırpın. Karışıma krema, rom, vanilya ve eritip soğuttuğunuz çikolatayı ekleyerek tekrar çırpın. Farklı bir kapta yumurta aklarını krem tartar ile birlikte çırpıp yavaşça, üç kerede çikolatalı karışıma ekleyin. 24 santim ebadında kelepçeli kalıba yağlı kağıt sererek karışımı yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Ganajı hazırlamak için çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin ve ocaktan alın. Küçük bir tencerede glikoz ve kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırarak kaynatmaya devam edin. Keki ganaj ile kaplayın. 1-2 saat dinlendirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!