ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ARMUTLU VE ZENCEFİLLİ KEK

Armutlu Ve Zencefilli Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Armutlu Ve Zencefilli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 armut
  • 3 yumurta
  • ¾su bardağı toz şeker
  • ¾su bardağı süt
  • ¾su bardağı ayçiçeği yağı
  • 50 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2.5~3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 armut
  • Pudra şekeri

Armutlu Ve Zencefilli Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine sırasıyla süt, ayçiçeği yağı ve tereyağını ekleyin. Taze zencefili de ilave edip çırpmaya devam edin. Elediğiniz unu, kabartma tozunu, tarçını, vanilyayı ve kabuklarını soyup iri doğradığınız armutları ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayın. Kek hamurunu kalıba yayın. Soğuk fırına yerleştirin. 160 derece fırında yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Fırından çıkarın. Armutların kabuklarını soymadan uzunlamasına yarıya bölün. Çekirdek kısımlarını çıkarın. İnce olacak şekilde dilimleyin. Kekin üzerine armutları dizin. Üzerine pudra şekeri serpin. Süsleyip servis yapın.

Not: Unun ölçüsünü kekin kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Hamurun kıvamı armutlar kekin dibine batmayacak yoğunlukta olmalı.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!