Vişneli Buzlu Tatlı

Vişneli Buzlu Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Buzlu Tatlı için

Malzemeler

4 bardak dondurma için

  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 2 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı buğday nişastaşı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 3 plastik bardak
  • 1 kahve fincanı vişne püresi
Vişneli Buzlu Tatlı

Nasıl Yapılır

Taze vişne suyu ve püresini derin bir tencereye alın. Nişastayı 2 çorba kaşığı su ile sulandırıp tencereye ilave edin. Su ve tozşekeri ekleyin. Sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Plastik bardaklara paylaştırıp bardakların ortasına plastik kaşık batırın. Buzlukta 3-4 saat bekletin.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo