ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR VİŞNELİ BUZLU TATLI

Vişneli Buzlu Tatlı

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli Buzlu Tatlı Tarifi İçin malzemeler

4 bardak dondurma için

  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 2 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı buğday nişastaşı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 3 plastik bardak
  • 1 kahve fincanı vişne püresi

Vişneli Buzlu Tatlı Nasıl Yapılır?

Taze vişne suyu ve püresini derin bir tencereye alın. Nişastayı 2 çorba kaşığı su ile sulandırıp tencereye ilave edin. Su ve tozşekeri ekleyin. Sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Plastik bardaklara paylaştırıp bardakların ortasına plastik kaşık batırın. Buzlukta 3-4 saat bekletin.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.