ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR VANİLYALI MUS

> VANİLYALI MUS
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vanilyalı mus tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı krema
  • ¾ su bardağı pudra şekeri
  • 3 yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 8 top kuru kayısılı dondurma
  • Dondurulmuş frambuaz
Vanilyalı mus Nasıl Yapılır

Yumurta aklarını derin bir kasede mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Pudra şekerini azar azar ilave edip eritin. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını çırpıp yumurta aklarına ekleyin. Krema ile vanilyayı çırpın ve yumurtalı karışıma ekleyip karışımı buzlukta 2 saat bekletin. Dondurma kuplarına paylaştırıp üzerlerine iki top kayısılı dondurma yerleştirin. Frambuaz ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.