ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR VANİLYALI MUS

Vanilyalı Mus

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vanilyalı Mus Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı krema
  • ¾ su bardağı pudra şekeri
  • 3 yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 8 top kuru kayısılı dondurma
  • Dondurulmuş frambuaz

Vanilyalı Mus Nasıl Yapılır?

Yumurta aklarını derin bir kasede mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Pudra şekerini azar azar ilave edip eritin. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını çırpıp yumurta aklarına ekleyin. Krema ile vanilyayı çırpın ve yumurtalı karışıma ekleyip karışımı buzlukta 2 saat bekletin. Dondurma kuplarına paylaştırıp üzerlerine iki top kayısılı dondurma yerleştirin. Frambuaz ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!