ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR TUTTİ FRUTTİ DONDURMA

> TUTTİ FRUTTİ DONDURMA
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tutti frutti dondurma tarifi için malzemeler
  • 1.1/4 su bardağı süt
  • 1 vanilya çubuğu
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 6 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 50 gr kiraz şekerlemesi
  • 50 gr karışık meyve şekerlemesi
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 50 gr kurutulmuş ananas
  • 2 su bardağı krema
  • Pudraşeker
Tutti frutti dondurma Nasıl Yapılır

Vanilya çubuğunu uzunlamasına kesin. Sos tenceresine vanilya çubuğu ve sütü orta ateşte kaynatın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Vanilya çubuklarının siyah bölümlerini sütten temizleyin.Özellikle büyük parçaları sütten ayırın.

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Yumurta sarıları, şeker, mısır unu ve ılık sütü sos tenceresinde koyu kıvama gelinceye kadar çırpın.Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Kremayı çırpıp ılınmış muhallebiyle karıştırın.

Plastik yada çelik bir kaba aktarıp buzlukta 4 saat dondurun.Dondurmayı buzluktan çıkarıp mikserle çırpın.Zar şeklinde kesilmiş meyve şekerlemesini ilave edip en az 3 saat daha dondurun.Bademle hazırlanmış servis kaselerine paylaştırın.Soğuk servis yapın.

Yufkalardan keseler hazırlayabilirsiniz.Bunun için farklı boyutlardaki ısıya dayanıklı küçük kaselerin içine yufkaları yerleştirip 200 dereceye ayarlı fırında pişirebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.