ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR KIZARMIŞ EKMEKLİ DONDURMA

Kızarmış ekmekli dondurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kızarmış ekmekli dondurma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 dilim tost ekmeği
  • 400 gr kaymaklı dondurma
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 150 ml krema
  • 5 çorba kaşığı pudraşeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı süt

Süslemek için

  • Birkaç dilim taze meyve
  • Birkaç nane yaprağı

Kızarmış ekmekli dondurma Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in dondurmalı tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Ekmekleri çaprazlama ortadan ikiye kesip kabuklu kısımlarını bıçakla keserek alın. Süt, yumurta, yumurta sarısı, krema, vanilya, tarçın ve şekeri bir kapta karıştırın.

Ekmekleri yumurtalı karışıma bulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Ekmekleri servis tabağına yerleştirip üzerlerine dondurmayı paylaştırın. Meyve dilimleri ve nane yapraklarıyle süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.