Kirazlı Dondurma

Kirazlı Dondurma
26 Haziran 2022

@denizorhunklemantin Deniz Orhun'dan son derece pratik ve lezzetli bir yaz dondurması ile karşınızdayız. Yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan dondurma, genellikle süt, yoğurt ve meyve çeşitleri ile hazırlanır. Bu kez hem düşük kalorili, hem de lezzetli bir önerimiz var. Temizlenmiş kirazları yoğurt ve bal ile tatlandırdıktan sonra, size yalnızca afiyetle yemesi kalıyor. Peki, kirazlı dondurma nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, evde kirazlı dondurma yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis kakaolu dondurma ve vanilyalı dondurma tarifini de deneyebilirsiniz. Tarifte kullanacağınız kirazların sapını atmak yerine, diyet listelerinde sık sık yer verilen kiraz sapı çayı yapımında kullanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kirazlı Dondurma için

Malzemeler

  • 300 g kiraz
  • 1-2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1-2 yemek kaşığı bal
Kirazlı Dondurma

Nasıl Yapılır

  1. Kirazların çekirdeklerini çıkarıp ve buzdolabı poşetinde derin dondurucuya atın.
  2. Ertesi gün donmuş kirazları çıkarıp yoğurt ve balı ekleyerek mutfak robotunda çok sulanmayacak kadar çevirin ve servis edin.


ŞEFİN NOTU

  1. Misafirleriniz için önceden hazırlayıp dondurma kaplarında tekrar derin dondurucuda bekletebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo