ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR KİRAZLI DONDURMA

Kirazlı Dondurma

Kirazlı dondurma

@denizorhunklemantin Deniz Orhun'dan son derece pratik ve lezzetli bir yaz dondurması ile karşınızdayız. Yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan dondurma, genellikle süt, yoğurt ve meyve çeşitleri ile hazırlanır. Bu kez hem düşük kalorili, hem de lezzetli bir önerimiz var. Temizlenmiş kirazları yoğurt ve bal ile tatlandırdıktan sonra, size yalnızca afiyetle yemesi kalıyor. Peki, kirazlı dondurma nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, evde kirazlı dondurma yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis kakaolu dondurma ve vanilyalı dondurma tarifini de deneyebilirsiniz. Tarifte kullanacağınız kirazların sapını atmak yerine, diyet listelerinde sık sık yer verilen kiraz sapı çayı yapımında kullanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kirazlı Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g kiraz
  • 1-2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1-2 yemek kaşığı bal

Kirazlı Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Kirazların çekirdeklerini çıkarıp ve buzdolabı poşetinde derin dondurucuya atın.
  • Ertesi gün donmuş kirazları çıkarıp yoğurt ve balı ekleyerek mutfak robotunda çok sulanmayacak kadar çevirin ve servis edin.


ŞEFİN NOTU

  • Misafirleriniz için önceden hazırlayıp dondurma kaplarında tekrar derin dondurucuda bekletebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!