ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR KARAMEL SOSLU VE DONDURMALI AYVA TATLISI

> KARAMEL SOSLU VE DONDURMALI AYVA TATLISI
Karamel soslu ve dondurmalı ayva tatlısı
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamel soslu ve dondurmalı ayva tatlısı tarifi için malzemeler
  • 500 g toz şeker
  • Yarım litre su
  • 1 ince dilim limon
  • 2 ayva
  • 6 milföy hamuru 

Karamel sos için

  • 1 çay bardağı esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı su 

Üzeri için

  • 30 g vanilyalı dondurma
  • 1 dal taze nane
Karamel soslu ve dondurmalı ayva tatlısı Nasıl Yapılır

  • Toz şeker, su ve limon dilimini bir sos tenceresine alın. Karıştırarak kaynatın. Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın. Ortadan ikiye bölün ve kaynayan şekerli suyun içine ekleyip pişirin. 
  • Milföy hamurunu bir merdane yardımıyla inceltin. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip çatalla delikler açın. Pişen ayvaları ince dilimleyip milföy hamurlarının üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına 15-20 dakika pişirin. 
  • Karameli hazırlamak için esmer toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyip karamelize oluncaya kadar kısık ateşte pişirin. Şeker karamelize olmaya başlayınca tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ardından su ve kremayı ilave edip hızlıca karıştırın ve ocaktan alın. 
  • Pişen ayvaları fırından alıp üzerine karamel sos gezdirin. Üzerlerine birer top vanilyalı dondurma ilave edin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.