ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR ANTEP FISTIKLI VE BALLI DONDURMA

> ANTEP FISTIKLI VE BALLI DONDURMA
Antep fıstıklı ve ballı dondurma
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep fıstıklı ve ballı dondurma tarifi için malzemeler
  • 100 g kıyılmış Antep fıstığı içi
  • 50 g toz şeker
  • 300 ml süt
  • 300 ml krema
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 200 g kaymak
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Antep fıstıklı ve ballı dondurma Nasıl Yapılır

  • Antep fıstığının yarısını ve şekeri mutfak robotunda iyice ezin. Sütü, kremayı, gül suyunu ve robotta çektiğiniz şekerli karşımı bir tencereye aktarın.
  • Kısık ateşte 20 dakika boyunca, arada bir karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, mikserle çırparak soğutun. Kaymağı, rendelenmiş portakal kabuğunu, balı ve kalan fıstıkları karışıma ekleyin. Spatula ile karıştırıp bir kaba aktarın. Buzlukta en az 6 saat kadar bekletip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.