Yumurtasız Pastacı Kreması

Yumurtasız Pastacı Kreması
05 Mayıs 2025

Yumurtasız Pastacı Kreması Tarifi: Tatlı severlerin hem pratik hem de hafif bir alternatif arayışına cevap veren yumurtasız pastacı kreması tarifi, klasik tariflerdeki yumurta kullanımını tamamen dışarıda bırakarak hem alerjisi olanlara hem de yumurta tadını sevmeyenlere hitap ediyor. Pastalardan ekler dolgusuna, tartlardan kuplara kadar pek çok tatlıda güvenle kullanılabilen bu yumurtasız pastacı kreması tarifi, kıvamı, pürüzsüz dokusu ve vanilya aromasıyla her lokmada lezzet garantisi sunuyor. Peki; yumurtasız pastacı kreması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Yumurtasız Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yumurtasız pastacı kreması kaç kaloridir?

Bir porsiyon yumurtasız pastacı kreması 170 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Yumurtasız Pastacı Kreması için

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Yumurtasız Pastacı Kreması

Nasıl Yapılır

  1. Un, nişasta ve şekeri tencereye alın. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyin ve çırpıcıyla topaklanmayacak şekilde karıştırın.
  2. Karışımı ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  3. Göz göz olup kıvam aldığında ocaktan alın.
  4. İçine tereyağını ve vanilini ekleyip karıştırarak tamamen eritin.
  5. Krema sıcakken yüzeyine değecek şekilde streç film kaplayın ki kabuk tutmasın.
  6. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alıp soğutun. Soğuduktan sonra mikserle 1–2 dakika çırparak daha pürüzsüz bir doku elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Soğumuş kremayı tart hamurunun üzerine yayıp üzerine mevsim meyveleri (çilek, kivi, muz, böğürtlen) yerleştirerek şık ve hafif bir meyveli tart hazırlayabilirsiniz.
  • Kek katları arasına sürerek pasta dolgusu olarak kullanabilirsiniz. 
  • Sıkma torbasıyla ekler veya profiterol hamurlarının içine doldurun. Üzerini eritilmiş çikolata ile kaplayın.
  • Soğumuş kremayı kaselere paylaştırıp üzerine kakao serpebilir ya da meyve püresiyle süsleyerek kuplar hazırlayabilirsiniz.
  • Bisküvi veya kedi dili ile kat kat dizerek kupta ya da borcamda kolay pastalar yapabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Un ve nişastayı sütün bir kısmıyla iyice açmadan ocağa koymayın. Karışım ısınırken sürekli çırpıcıyla karıştırmak pürüzsüz kıvam için şarttır.
  • Daha akışkan bir krema istersen 1 yemek kaşığı nişasta azaltabilirsiniz. Daha koyu ve sıkı bir krema için 1 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz.
  • Kremayı piştikten sonra hemen streç filmle temas edecek şekilde kapatmak kabuk oluşumunu önler.
  • Soğuyan kremayı kullanmadan önce 1–2 dakika mikserle çırparsanız ipeksi ve pürüzsüz bir doku elde edersiniz.
  • Vanilini pişirme sonunda eklemek, aromasını kaybetmemesi için önemlidir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo