ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ SARAY USULÜ AŞURE

Saray Usulü Aşure

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Saray Usulü Aşure Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı gül suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kg toz şeker
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • 1 su bardağı kuru incir

Süslemek için:

  • Mevsimine göre nar
  • Tarçın
  • Çam fıstığı
  • Ceviz içi

Saray Usulü Aşure Nasıl Yapılır?

Saray Usulu Aşure yapmak için öncelikle, Buğdayı ayıklayıp, geceden bol su ile ıslatın. Fasulye, pirinç ve nohutu ayrı kaplarda ıslatıp ertesi gün ayrı ayrı haşlayın. Süzdükten sonra fasulye ve nohutun kabuklarını soyun. Tencereye buğdaylarla birlikte buğdayların yaklaşık iki katı kadar su aktarın. Ağır ateşte karıştırmadan buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Buğdaya daha önceden haşladığınız nohut, fasulye ve pirinci ilave edip pişirin. Kayısı ve inciri doğrayın. Üzümlerle birlikte tencereye alıp üzümler şişinceye kadar pişirmeye devam edin. Tozşeker, süt ve gülsuyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Tatlıyı ateşten alıp, kâselere aktarın. Tatlılar soğuduktan sonra üzerlerini tarçın, nar, ceviz içi ve dolmalık fıstık ile Saray Usulu Aşureyi süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!