ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ PEKMEZLİ ŞAH TATLISI

Pekmezli Şah Tatlısı

Pekmezli şah tatlısı

Pekmezli şah tatlısı yapılışına tarifimizden ulaşın. Dilerseniz bir diğer pekmezli lezzet, harire tatlısı tarifimizi deneyin.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pekmezli Şah Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g tel kadayıf
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı pekmez

Şurubu için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Pekmezli Şah Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için tencereye şeker ile suyu koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için en az 15 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatmadan önce limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğuması için kenarda bekletin.
  • Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Pekmezi ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Geniş bir kabın içerisine kadayıfları tel tel ayırarak koyun. Üzerine sıcak pekmezli yağı dökün ve elinizle kadayıfları hamur gibi yoğurarak pekmezli yağ ile kadayıfları yumuşatın. Yağlanmış bir tepsiye kadayıfın yarısını üstünden bastırarak yerleştirin ve üzerine cevizleri serpiştirin.
  • Cevizlerin üzerine kadayıfın diğer yarısını serin, avucunuzun içi ile tepsiye yayılmış kadayıfları iyice bastırarak üzerini düzgün hale getirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartın ve soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti tamamen çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!