Öksüz Helvası

Öksüz Helvası
02 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Öksüz Helvası için

Malzemeler

  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı su 
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 g tereyağı
  • 1 kase badem veya ceviz içi
Öksüz Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Pekmez, su,şeker ve un tencererde karıştırılır. Homojen bir kıvama geldiğinde kıvam alana kadar pişirilir.
  2. Kıvam alan helvaya bir kaşık sıvıyağ eklenir ve bir kaç dakika daha kavrulmaya devam edilir.
  3. Tereyağı ayrı bir tencerede eritilir.
  4. Kaşık tereyağına bulanarak helva servis tabağına alınarak şekil verilir. Ortasında havuz oluşturulur.
  5. Ortasına tereyağı dökülür, badem ya da ceviz içi serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo