ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ KÜLAHLI MUHALLEBİ

KÜLAHLI MUHALLEBİ

Külahlı muhallebi
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Külahlı muhallebi tarifi için malzemeler
  • Yarım paket milföy hamuru
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Pudra şekeri
  • Toz Antep fıstığı
Külahlı muhallebi Nasıl Yapılır

  • Un, nişasta ve şekeri birlikte süt ile karıştırarak orta ateşte pişirin. Tereyağını karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin ve rengi kahverengiye dönünce ocaktan alarak, içine vanilyayı ekleyip karıştırın. Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun.
  • Milföy hamurlarını ince şeritler halinde kesin. Külah şeklindeki kalıpların etrafına, kenarları üst üste gelecek şekilde sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerine alarak soğutun.
  • Külah hamurları kalıplarından çıkarın. Soğuyan kremayı bir krema sıkma torbasına aktarıp külahların içine doldurun. Muhallebili kısımlarını toz Antep fıstığına batırarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!