Külahlı Muhallebi

Külahlı Muhallebi
22 Şubat 2023

Milföy hamuru ve antep fıstığı ile hazırlanan külah muhallebi, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakır.

Videolu anlatımıyla pratik muhallebi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Külahlı Muhallebi için

Malzemeler

  • Yarım paket milföy hamuru
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Pudra şekeri
  • Toz Antep fıstığı
Külahlı Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Un, nişasta ve şekeri birlikte süt ile karıştırarak orta ateşte pişirin. 
  2. Tereyağını karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin ve rengi kahverengiye dönünce ocaktan alarak, içine vanilyayı ekleyip karıştırın. Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun.
  3. Milföy hamurlarını ince şeritler halinde kesin. Külah şeklindeki kalıpların etrafına, kenarları üst üste gelecek şekilde sarın. 
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerine alarak soğutun.
  5. Külah hamurları kalıplarından çıkarın. Soğuyan kremayı bir krema sıkma torbasına aktarıp külahların içine doldurun. Muhallebili kısımlarını toz Antep fıstığına batırarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo