ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ KIZARMIŞ HALKA TATLISI

Kızarmış Halka Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kızarmış Halka Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş lime kabuğu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 80 g beyaz çikolata

Kızarmış Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurta, Ayçiçek yağı, süt, rendelenmiş lime kabuğu, vanilya ve şekeri geniş bir karıştırma kabında tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın. Kabartma tozu ve unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alarak 2 cm kalınlığında bir merdane yardımıyla açın. Hamurdan yuvarlak bir kurabiye kalıbı yardımıyla parçalar kesin. Ortalarını da daha küçük bir kalıpla keserek halkalar elde edin. Hamur halkalarını kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerini benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolata ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!