ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ FINDIKLI BABA TATLISI

Fındıklı Baba Tatlısı

Fındıklı baba tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Baba Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay bardağı tereyağı (Eritilmiş)

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu

Üzeri için:

  • Çırpılmış krema
  • Frenk üzümü

Fındıklı Baba Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için bir tencerede şeker ve suyu karıştırarak orta ısılı ocağın üzerine yerleştirin. Şeker eriyip, şerbet koyulaşana kadar en az 15 dakika kaynatıp, limon suyunu ilave ederek bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba koyup mikser yardımı ile çırpın. Üzerine sütü, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve erimiş tereyağını ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve dövülmüş fındıkları da ekleyip iyice karıştırın. Ardından yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Pişen tatlının üzerine soğuyan şerbeti döküp 15 dakika beklettikten sonra, üzerini çırpılmış krema ve frenk üzümü ile süsleyip servis yapın.

Şerbetli baba tatlısı tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!