ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ BEYAZ ÇİKOLATALI TURTA

Beyaz Çikolatalı Turta

Beyaz çikolatalı turta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beyaz Çikolatalı Turta Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için:

  • 75 g eritilmiş tereyağı
  • 2.5 su bardağı zencefilli bisküvi
  • 2 yemek kaşığı süt

Mus için:

  • 3.5 su bardağı beyaz çikolata
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 jelatin yaprağı
  • 4 yemek kaşığı soğuk su
  • 2.5 su bardağı krema

Üzeri için:

  • Frenk üzümü
  • Rendelenmiş çikolata

Beyaz Çikolatalı Turta Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için bisküvileri rondodan geçirin, küçük bir kaba alıp üzerine eritilmiş tereyağını ekleyin ve karıştırın. Küçük yuvarlak turta kalıplarının tabanlarına paylaştırıp bastırarak yayın ve kenara alın.
  • Mus için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Jelatin yapraklarını ısıya dayanıklı bir kaba alıp, üzerine soğuk su ekleyin. Kabı kaynar su dolu tencerenin üzerine koyup jelatin çözülene kadar bekletin. Ocaktan alın.
  • Erittiğiniz beyaz çikolata ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Jelatin ve kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı, tabanına bisküvi yaydığınız kalıplara eşit miktarda paylaştırın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Buzdolabına alıp 4 saat kadar bekletin. Kalıplarından çıkarın. Frenk üzümü ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!