ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ SARMA BAKLAVA

Sarma Baklava

Sarma Baklava

Tadına doyamayacağınız harika bir baklava tarifi.. 👨🏻‍🍳

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

26 Tarif       8 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarma Baklava Tarifi İçin malzemeler

  • Hazır Yufka (1 paket)
  • Ceviz, Badem, Fıstık (200 gram)
  • Sütü alınmış tereyağı (Ghee Butter)
  • Yarım kilo şeker

Sarma Baklava Nasıl Yapılır?

  • Yarım kilo şekere, yarım kilo su ekleyelim ve ocağa koyalım. Kaynamaya başladıktan sonra, içerisine çeyrek limon atıp 10 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Yufkaları bir şişi araya alacak şekilde koyalım ve 4/3'lük kısmını katlayıp tereyağını yufkaya sürelim.
  • Daha sonra fıstık, ceviz veya badem üzerine serpiştirelim. Yuvarlak bir şekilde yufkanın ucu açık kalacak şekilde saralım.
  • Aynı işlemi bütün yufkalara 4'er kez yaparak tepsiyi dolduralım. En son tereyağını tüm tepsiye gezdirelim. Yufkaları bıçak yardımıyla istediğimiz boyutlarda keselim.
  • Tepsiyi 180 dereceli fırında 15 dakika pişirelim. Pişen tatlının üzerinde soğuk şerbeti gezdirelim. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!