ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ SAN SEBASTİAN

San Sebastian

San Sebastian

@topraktan_mutfaga Selin Öztürk Aydın okuyucumuzdan enfes lezzetiyle San Sebastian kek tarifi ile karşınızdayız. İspanyol mutfağına özgü bir lezzet olan san sebastian cheesecake, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Yapımında krem peynir, krema, yumurta, şeker ve un kullanılır. İsteğe göre üzeri meyve dilimleri ile süslenebilir. Peki, san sebastian cheesecake nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, evde san sebastian cheesecake yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak en lezzetli cheesecake tarifleri sayfamıza da göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

San Sebastian Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet beyaz krem peynir (600 gr)
  • 2 paket krema (400 ml) 
  • 4 tane orta boy yumurta
  • 250 gr toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı un 

San Sebastian Nasıl Yapılır?

  • Krem peyniri bir kaba alın. Toz şekeri üzerine ilave edip güzelce karıştırın.
  • Krema ve unu ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın. (İsterseniz yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp üzerine ekleyebilirsiniz.)
  • 20 cm lik kelepçeli kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın. 
  • Hazırladığımız kek harcını dökelim ve fırına verin. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
  • Ben fırında 20 dk pişirdim. Fırın ve kalıp değişkenlik gösterebilir. 
  • Fırından çıkardığınızda baya sallanıyor olması gerekiyor. 
  • San Sebastian kekiniz normal ısısına ulaştığında buzdolabına koyup 1 gün bekletin. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!