ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ RED VELVET PASTA

Red Velvet Pasta

red velvet pasta

Tek başına rengiyle bile cezbedici olan bu pastayı birde meyve ve çikolata parçalarıyla birleştiğinde düşünün. 😇

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

doğuchef iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
12 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Red Velvet Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için:

  • 110 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta (tercihen orta boy)
  • 20 gram kakao (miktarı kendinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz bir paket ortalama 25 gram)
  • 300 gram un
  • 200 gram toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı gıda boyası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 adet muz
  • 15-20 adet çilek
  • 60 gram sütlü yada bitter çikolata

Kreması için:

  • 200 gram tereyağı 
  • 300 gram pudra şekeri
  • 400  gram labne ya da beyaz krem peynir
  • 1 paket vanilya

Red Velvet Pasta Nasıl Yapılır?

  • İlk önce derin bir kabın içine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve şeker eklenir. Güzelce çırpılır.
  • Daha sonra yumurtalar tek tek ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir.
  • Vanilya, gıda boyası, süt ve sirke ilave edilip karıştırılır.
  • Daha sonra un, kakao, tuz, kabartma tozu ve şeker ilave edilerek karıştırılır.
  • Hazırlanmış olan kek hamuru 22 cm'lik  yağlı kağıt ile kaplanmış  olan kelepçeli kek kalıbına yayılarak dökülür.
  • Kek piştiğinde birkaç dakika fırın hafifçe açık bırakılır. Bu sayede hem buharın yüzünüzü yakması önlenir, hem de kek yavaş yavaş soğur.
  • Ardından kek fırından alınır ve tamamen soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletilir. (En az 2 saat soğutulmasında fayda var.)
  • Soğuyan kekin kelepçesi açılır.
  • Krema için; Bir kabın içerisine krema malzemeleri eklenir ve kıvam alıncaya kadar çırpılır.
  • Buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakılır.
  • Kek soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölünür. Düz servis tabağına ilk katı yerleştirilir.
  • Buzdolabında kıvam alan krema ilk kata spatula yardımıyla sürülür. Üzerine istediğiniz şekilde doğrayabileceğiniz muzlar ve robotta çektirdiğiniz çikolata parçaları serpilir.
  • Tüm katlara bu işlem uygulanır. En üst kata çilekler ikiye kesilip dikkatlice dizilir.
  • Bütün işlemler uygulandıktan sonra hazırlanan pasta buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Afiyet olsun.
  • Ben pastanın 1 gece dolapta iyice kıvamını bulup özdeşleşmesi için bekletilip öyle servis edilmesini tercih ediyorum.
  • Krema buzdolabında ne kadar çok bekletilirse o kadar iyi kıvam alır.
Yorumlar

Simge 23 Nisan 2021, 06:16

Gıda boyasının miktarı konusunda emin misiniz?


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!